Janez Špurej

Sem tapravi, čistokrvni Pohorc, po imenu Janez Špurej, po domače “Bakošnikov peb”. Rojen sem 23.02.1970 v Mariboru. Že iz ranega otroštva sem povezan z naravo in glasbo, saj so moji predniki bili vsi lovci in člani najstarejše godbe na pihala v Sloveniji, Frajhajmski godbi, katere član sem dolga letu bil tudi sam. Že v osnovi šoli sem pričel obiskovati glasbeno šolo v Mariboru in se učil igranja na rog pri profesorju Božu Cvetrežniku. Na tem inštrumentu sem v naši nekdanji skupni državi dosegel regionalne in državne uspehe. Najbolj ponosen sem pa seveda na doseženo 1. mesto v svoji kategoriji na ravni celotne nekdanje Jugoslavije.

Moja glasbena pot se je v najstniških letih nadaljevala z igranjem v zasedbi ansambla Mladi prijatelji iz Šentilja, kjer smo do služenja mojega vojaškega roka potovali širom Avstrije, Nemčije in Švice. Član sem bil tudi v zasedbah ansambla Jožeta Šeruge, ansambla Prijatelji iz Ptuja ter Ptujskega kvinteta, kjer sem igral bariton in bas kitaro oz. kontrabas.

Član ansambla Štajerci sem od Novembra 2012. Ker sem dejansko celo svojo glasbeno pot igral v kvintetovskih zasedbah, je igranje v tej zasedbi zame bil nov izziv in tudi veselje. Zraven glasbe mi je v veliko veselje, kot že omenjeno, lov, saj sem že 22 let član LD Fram, prosti čas pa zelo rad preživljam v krogu družine, svojih treh otrok in žene, ki mi daje oporo pri vseh aktivnostih in tudi sama deli veselje do glasbe z mano. Moj življenjski moto: KJER JE VOLJA, TAM JE POT!

Benjamin Mitja Zoran Andrej  Janez