Program vodenja poroke

Za vse tiste ki se odločate za usoden DA in ste imel v mislih poroko z ansamblom Štajerci Vam želimo z nekaj besedami opisati naš pogled na Vašo poroko.

Ni ga lepšega, kot je poroka dveh zaljubljenih src, ki hočeta svoj odnos poglobiti in skleniti trajno zvezo ter splesti nit neskončnosti. V časih ko se je samopodoba človeka začela spreminjati, je prišlo do težnje po nečem trdnem, zrelem in zelo pomembno stanovitnem načinu življenja. Ljudje se nočejo več površinsko vezati in čakati da postane zveza navada. Vse več je takih , ki iščejo svojo pravljico, v katerih se vidijo kot princi na belih konjih, ter princeske, katere komaj čakajo da jih reši princ.

No naš ansambel vam ne more ponuditi pravljice, lahko pa vam pričara nepozabno gostijo, katero boste pomnili VI in Vaši svatje.

Veste kako se reče lastna hvala cena mala?! Če ne bi držalo kar obljubljamo, vam ne bi ponujali ničesar.

Nam je zelo pomembna povezanost z mladoporočencema. Zaupanje v organizacijo je ključnega pomena. Kajti na dan poroke je skrb mladih le, da se odlično počutita in se pustita razvajati.

Pa smo pri poteku poroke!

Naša prva postaja je dragi ženin. Da se jutro prebudi v dan mu odigramo in z bučnimi vriski naznanimo, da smo prispeli. Po pozdravu ženina in njegovih svatov tudi odpojemo poslovilno pesem od staršev, bratov ter sester. Tukaj se zgodi, da priteče tudi kaka solzica. Ko napoči trenutek se z glasbo odpravimo po nevesto. Tukaj s svati in z ženinom priigramo na dom neveste. Pomembno je da se tukaj vzpostavi zveza med obema stranema svatov. Od sedaj naprej smo eno. Ko ženin opravi naloge, ki mu jih podajo gospodar, priča in ostali po nevestini strani, se pristopi do vhodnih vrat neveste.

Na pretkani način muzikantje pomagamo pretentati gospodarja hiše, da nam čim prej pripelje najlepšo rožico – nevesto. Kot veste poskušajo z raznimi ukanami ženinu ponuditi druge ženske, samo mi se ne damo!

Da ženin dobi svojo izvoljeno, smo pripravljeni ostale ženske vzeti na svojo breme 🙂 Ko pa končno dobimo nevesto, se poroka uradno prične.

Tukaj odpojemo slovo od neveste in se odpravimo na civilni del poroke, kjer po dogovoru tudi lahko odigramo prijetne melodije in z petjem popestrimo pristop do matičarja. Kakor tudi v času ko se nazdravlja z šampanjcem. Preden pred Bogom in cerkvijo dahneta usodni da svate povabimo v cerkev in se naredi špalir, ter  odpojemo pesem k oltarju bosta pristopila. Na željo ženina in neveste se odigra poročna koračnica v cerkvi, saj naš član ansambla igra orgle v cerkvi sv. Marka v Markovcih, kakor tudi odpojemo celotni cerkveni obred.

Po prihodu v slavnostni prostor se držimo v naprej dogovorjenega protokola. Da bi vse steklo tekoče se vsaka poroka prične z zaprisego, ki je unikatna in jo izvajamo samo mi. Tudi za Zdravljico se najde čas.

Humor in dobra glasba sta naša specialiteta, ampak do poročnega plesa pa sta mladoporočenca po starih običajih prikovana na sedeže ( če se seveda želita držati običajev drugače po dogovoru ). Ostali svatje se predajajo ritmu glasbe. Da pa ne bi naša draga ženin in nevesta samo posedala, pridemo do trenutka, ko napoči poročni ples. Z pesmijo, katero izberemo mi ali pa na vašo željo vas popeljemo po plesišču. V belo nit ovito pajkovo mrežo vama svatje poklonijo velik aplavz. Kasneje še povabimo na plesišče priče , starše, brate in sestre in ostale svate. Za nas eden najlepših trenutkov je lovljenje šopka in podvezice. Tukaj najprej na plesišče povabimo vse samske ženske in dekleta na pokušino usode.

Tista, ki ulovi nevestin šopek dobi od ansambla enoletni bon za sklenitev naslednje poroke v vrednosti 100 €. Isto pa velja seveda za fante, ki se poskušajo pri lovljenju podvezice. Na plesišče še povabimo para, ki sta ujela šopek in podvezico in jima podarimo pesem. Po vrtoglavih plesnih korakih in naši spremljavi povabimo mladoporočenca na poročno torto.

Stari običaj je, da prvi kos pojesta brez uporabe pribora. Tukaj pa se potem zaključi uradni del poroke. Prične pa se neuradni del to pa je ŽUR DO JUTRANJIH UR. Glasba za stare in mlade, skeči ter predstave, ki jih izvajamo bodo garantirano pri vsakem našli prostor v srcu in vas nasmejali do solz.

Recept za poroke je sledeči:

  • Nekaj za pod zob in za na zob..
  • Zrak, ki ga vdihavamo..
  • Dober bend..
  • Pa kanček sreče pri vsem..

Da pa je recept dober, ga je potrebno preizkusiti! Pa dober tek!

V naše veselje upamo, da se kje srečamo na Vaši poroki in mi seveda v vlogi Vašega ansambla.