Zgodovina ansambla

DOVOLITE NAM, DA VAS POPELJEMO SKOZI NAŠO ZGODOVINO

Naši začetki so rosno mladi, saj obstajamo komaj od leta 2007. Krivca za našo rojstvo sva bila Zoran VESENJAK  in Davorin Žnidarič. Prvi igra ritem kitaro in klarinet, vrlini drugega pa sta bas kitara in bariton. Imela sva željo po harmonikarju, ki igra na diatonično harmoniko in ima vokalne sposobnosti, zato sva začela z intenzivnim iskanjem.

V novembru 2007 sva ga našla. Primeren kandidat je bil Aleš MOHORKO, s katerim sva se odlično ujela. V takšni sestavi pa vokalno nismo bili usklajeni, tako kot smo načrtovali. Zato se je začelo še iskanje pevca. Kar 3 mesece je trajalo, da smo našli primernega člana.

Na avdicijo smo povabili Benjamina GOLOBA. Ko smo skupaj zapeli in zaigrali prvo pesem, smo vsi vedeli, da je to to, kar želimo imeti. Benjamin nam je zaupal, da igra tudi trobento in bobne. Ko smo dorekli večino stvari, smo prišli do zaključka, da nam za igranje zabavne glasbe manjka še klaviaturist. Vse bolj pa smo težili tudi k štiriglasnemu petju.

Po kratkem premisleku smo k sodelovanju povabili še Benjaminovega znanca Andreja KRAMBERGERJA. Na koncu pa nam je ostala še najtežja naloga – morali smo namreč določiti ime ansambla. Na slovenski narodno-zabavni sceni je veliko ansamblov z različnimi imeni. Težko se je odločiti in izbrati ime, ki bo določen ansambel najbolje predstavljalo. Zato smo se mi odločili, da naše ime ne bo imelo posebnega poslanstva, ampak da ga bomo določili kar spontano. Tako smo prišli do besedne zveze ”Mokre sanje”, kot smo naš ansambel kasneje tudi poimenovali.

Po intenzivnih vajah mnogokrat odidemo v gostišče “Pri Marti”, kjer se okrepčamo z znamenito družinsko jezikovo pico. Po obilnem obroku pa se zmeraj najde čas za lepo slovensko, dalmatinsko ali slavonsko pesem. Želimo, da si nas boste zapomnili kot preproste ljudi, ki radi pojejo in med ljudmi širijo dobro voljo. Smo sami veseljaki, kar znamo pokazati tudi na svojih nastopih. Vsi imamo dolgoletne glasbene izkušnje, ki smo jih preprosto združili med seboj. Upamo, da vam bo naša glasba všeč in da se vidimo na naših nastopih…

V času poletja 2010 smo se odločili, da se preimenujemo iz ansambla MOKRE SANJE v ansambel ŠTAJERCI. To pa predvsem zaradi besedne zveze, ki je pri marsikom vzbujala čudne pomisleke, čeprav nam je bilo ime pisano na kožo, saj smo po duši veseljaki. Najpomembnejša informacija pa je, da je zasedba ostala enaka, spremenilo se je le ime. Za ime ansambel ŠTAJERCI smo se odločili zato, ker prihajamo iz Štajerskega konca.

Konec leta 2012 se nam je pridružil novi član Janez, kateri je zamenjal Davorina Žnidariča.  Janez je muzikant z veliko izkušnjami, saj je prekaljen maček. V svoji glasbeni zgodovini je sodeloval z veliko glasbeniki in si nabiral izkušnje v veliko ansamblih. Njegova vedno dobra volja in smisel za humor je podžgala iskrico v vseh nas. Ker pa je modre krvi (“Pohor’c”), boste velikokrat deležni njegovih anekdot, katere vas bodo do solz nasmejale. Je tudi muzikant multi – instrumentalist. V ansamblu igra bariton, kontrabas, bas kitaro in poje najbolj nizki vokal drugi bas.

V začetku leta 2017 smo k sodelovanju povabili Matica Vihra. Matic je zamenjal Aleša Mohorka.  Matic Viher je muzikant z dušo in telesom. V ansambel je prinesel svežino in novi zagon za vse nas. Izkušnje si je nabiral v Ansamblu Osvajalci, kasneje v ansamblu Donačka. Je tudi veseljak in navihan muzikant, katerega boste spoznali na naših nastopih. V ansamblu igra diatonično harmoniko, klavirsko harmoniko, klaviature in poje.

V letu 2018 se nam je pridružil Mitja Ferlin, ki je zamenjal Matica Vihra. Mitja je igral pri veliko različnih ansamblih in si je nabral izkušnje katere so pri nas spremenile način igranja. Igral je pri ansamblu Minutka in pri ansamblu Zaka pa ne. Igra diatonično harmoniko, klavirsko harmoniko, klaviature in poje. Je pozitivna oseba in direktna oseba, ki pa je vedno pripravljen vsem pomagati.

V letu 2022 smo pridobili novega člana ansambla Štajerci to je Marko. Marko Prebevšek  je zamenjal Benjamina Goloba. Marko je veseljak z globokim basom igra trobento in bobne, pa tudi za bas kitaro poprime. Doprinesel je veliko nove energije in je pripravljen delati in uživati v naši majhni družini.

ANSAMBEL ŠTAJERCI SMO VESELJAKI, ZARADI KATERIH BOSTE POZABILI NA VSE TEŽAVE. GLASBA Z VELIKO MERO HUMORJA IN IGRIVOSTI JE ZDRAVILO ZA VSAKO DUŠO, MI PA DELIMO TO ZDRAVILO BREZ RECEPTA.

VABIMO VAS NA POTOVANJE Z ANSAMBLOM ŠTAJERCI. VELIKO UŽITKOV OB PREBIRANJU NAŠE SPLETNE STRANI.

VAŠI ŠTAJERCI: ZORAN, ANDREJ, JANEZ, MITJA IN MARKO