Zoran Vesenjak

Sem Zoran Vesenjak, rojen 5.7.1974 na Ptuju. Po horoskopu sem rak. Končal sem srednjo strojno-tehnično šolo, sedaj pa dokončujem študij prometa. V družini smo trije bratje.

Že v otroških letih smo se srečevali z glasbo preko naše mame, katera nam je vedno rada prepevala. V začetku, sem na željo staršev, pričel obiskovati glasbeno šolo v Ormožu. Za inštrument sem si izbral klavirsko harmoniko. Ker v tem času harmonika v družbi ni dosegala neke veljave, sem se pričel učiti kitaro. Leta 2000 sem se poročil in za poročno darilo, od krstnega botra, dobil diatonično harmoniko. Ker nisem hotel, da bi se na darilu nabiral prah, sem se jo pričel učiti pri g. Munda Zlatku.

Velik pečat v mojem glasbenem življenju, pa je pustil Mešani pevski zbor Ruda Sever Gorišnica, kjer sem izpilil svoj glas. Na nekem družabnem večeru, smo se trije fantje odločili, da bomo ustvarili trio z imenom Mi trije. V ansamblu sem deloval štiri leta. Veliko smo igrali na gostijah in velikokrat je bila izražena želja po klarinetu, s strani svatov. Tako sem pričel z učenjem klarineta pri g. Munda Zlatku. Po razpadu ansambla, sem se odločil, da se preizkusim v duo izvedbi s svojo ženo Brigito.

Marko Mitja Zoran Andrej  Janez